Είμαι 25 ετων φοιτητης Μηχανολογος και μεσα στους επομενους μηνες πιστευω οτι θα τελειωσω με το πτυχιο μου. Τα τελευταια χρονια μου εχει προκυψει ενα ενδιαφερον για τα καραβια και ψαχνω τροπους να στραφω προς εκει. Αρχικα σκεφτομουν μεσω αντιστοιχιας πτυχιων να παω στις ΑΕΝ για μηχανικος, αλλα ξερω οτι χρειαζεται να ξεκινησω απο δοκιμος με χαμηλο μισθο και 12 μηνες θαλασσιας υπηρεσιας για να ανεβω βαθμο, οποτε αυτο με αποθαρρύνει.
Τωρα σκεφτομαι να κανω το μεταπτυχιακο Ναυτικης και θαλασσιας τεχνολπγιας στη σχολη Ναυπηγων, μηπως μου ανοιξουν νεες πορτες. Τι δυνατοτητες/δικαιωματα μπορει να μου δωσει αυτο; Θα εχω πολλα απο τα επαγγελματικα δικαιωματα Ναυπηγων; Θα με βοηθησει να στραφω προς εκει ή οχι; Θελω κατι που θα με φερει σε στενη επαφη με καραβια, οχι μελετες στον υπολογιστη. Θα μπορω να βρω δουλεια σε ναυτιλιακη πχ;
Επισης, αξιζει να κανω αυτο το βημα δεδομενου οτι οταν τελειωσω τη σχολή και στρατο θα εχω περασει τα 26, συν το μεταπτυχιακο παμε για 27+...; Υπαρχει καποιος με σχετικη εμπειρια να ξερει αν οντως θα βρω περισσοτερες ευκαιριες;
Τελος, ο βαθμος πτυχιου μου θα ειναι πολυ χαμηλος. Ισως γυρω στο 6-6.5, οποτε δεν εχω πολλες ελπιδες αλλα σκεφτομαι να την κανω την προσπαθεια για αιτηση αν αξιζει. Ευχαρισρω εκ των προτερωμ
Μεταπτυχιακο - Ναυτικη και Θαλασσια τεχνολογια
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
-
- MechEng Seeder
- Σχολή: Μηχανολόγος
- eΝy
- Community Founder
Re: Μεταπτυχιακο - Ναυτικη και Θαλασσια τεχνολογια
Mechanical Engineering NTUA, 2010
MTEC ETH Zurich, 2013
MTEC ETH Zurich, 2013
- Λakedaimonas
- Praetorian
- Σχολή: Μηχανολόγος
Re: Μεταπτυχιακο - Ναυτικη και Θαλασσια τεχνολογια
12 μήνες θαλάσσιας υπηρεσίας είναι περίπου 2 χρόνια, το δύσκολο θα είναι να βρεις εταιρεία για να σε πάρει σαν δόκιμο αλλά σίγουρα είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Οπότε χρονικά τα 2 χρόνια που σου γράφω είναι όσο περίπου θα σου πάρει και ένα μεταπτυχιακό, η ουσιαστική διαφορά με το μεταπτυχιακό είναι ότι θα μπορείς ξεκάθαρα να επικαλεστείς ότι έχεις πρακτική εμπειρία στα πλοία. Up to you το αν θες να ακολουθήσεις το μονοπάτι της θαλάσσιας υπηρεσίας, για εμένα μόνο θετικά έχει αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσεις εσύ με τον εαυτό σου αν θες/μπορείς να το κάνεις (αν ψυχολογικά και σωματικά θες/μπορείς να σηκώσεις το φορτίο αυτό).Dimmc wrote: Sat Aug 02, 2025 7:34 pm Αρχικα σκεφτομουν μεσω αντιστοιχιας πτυχιων να παω στις ΑΕΝ για μηχανικος, αλλα ξερω οτι χρειαζεται να ξεκινησω απο δοκιμος με χαμηλο μισθο και 12 μηνες θαλασσιας υπηρεσιας για να ανεβω βαθμο, οποτε αυτο με αποθαρρύνει.
Για να μπεις στον χώρο της ναυτιλίας δεν χρειάζεσαι το εν λόγω μεταπτυχιακό, ή κάποιο μεταπτυχιακό γενικότερα, αν καταφέρεις να βρεις δουλειά στον χώρο (όχι απαραίτητα σε ναυτιλιακή, μπορεί σε κάποιο ναυπηγικό γραφείο κλπ) σιγά σιγά θα βρεις τον δρόμο σου σε ναυτιλιακή αν το επιδιώξεις. Το εν λόγω μεταπτυχιακό (το είχα ξεκινήσει αλλά δεν το τελείωσα γιατί βρήκα δουλειά στον χώρο και δεν έβγαινε) μόνο θεωρητική κατάρτιση θα σου προσφέρει (τελείωσες μηχανολόγους πόση ακόμα κατάρτιση θεςDimmc wrote: Sat Aug 02, 2025 7:34 pm Τωρα σκεφτομαι να κανω το μεταπτυχιακο Ναυτικης και θαλασσιας τεχνολπγιας στη σχολη Ναυπηγων, μηπως μου ανοιξουν νεες πορτες. Τι δυνατοτητες/δικαιωματα μπορει να μου δωσει αυτο; Θα εχω πολλα απο τα επαγγελματικα δικαιωματα Ναυπηγων; Θα με βοηθησει να στραφω προς εκει ή οχι; Θελω κατι που θα με φερει σε στενη επαφη με καραβια, οχι μελετες στον υπολογιστη. Θα μπορω να βρω δουλεια σε ναυτιλιακη πχ;

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος σε αυτό που ρωτάς νομίζω, whatever works, αν δεν θες να ψάξεις κατευθείαν για δουλειά τότε όποιο και από τα δύο σενάρια ακολουθήσεις (εμπειρία σε θάλασσα ή μεταπτυχιακό) θα σου φάνε και τα 2 σενάρια δύο χρόνια όπως και να έχει. Αν πας για δουλειά μπορεί να βρεις και πιο μετά να πεις αχ και να είχα όμως ένα μεταπτυχιακό ή θαλάσσια εμπειρία.Dimmc wrote: Sat Aug 02, 2025 7:34 pm Επισης, αξιζει να κανω αυτο το βημα δεδομενου οτι οταν τελειωσω τη σχολή και στρατο θα εχω περασει τα 26, συν το μεταπτυχιακο παμε για 27+...;
Με το βαθμό του πτυχίου σου θα ασχοληθεί μόνο το HR στην πρώτη εταιρία που θα ψάξεις για δουλειά. Και αυτό μόνο μέχρι να βρεις δουλειά, όταν γράψεις κάποια χρόνια εργασιακή εμπειρία (πχ 4+) αν βρεθεί άνθρωπος να σου σχολιάσει τον βαθμό του πτυχίου σου τότε να τον βάλεις στον κουβά με τους ηλιθίους και να μην ασχοληθείς ξανά με την πάρτυ του.Dimmc wrote: Sat Aug 02, 2025 7:34 pm Τελος, ο βαθμος πτυχιου μου θα ειναι πολυ χαμηλος. Ισως γυρω στο 6-6.5, οποτε δεν εχω πολλες ελπιδες αλλα σκεφτομαι να την κανω την προσπαθεια για αιτηση αν αξιζει.
Βέβαια ο βαθμός μετράει για μεταπτυχιακά αλλά νμζ δεν θα έχεις θέμα, αν ρωτήσεις τα φροντιστήρια προετοιμασίας για μεταπτυχιακό θα ξέρουν καλύτερα να σε κατευθύνουν.
Προσωπικά θα σου πρότεινα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό για να έχεις περισσότερες επιλογές μετά.
Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία σε ότι και αν αποφασίσεις!
Introduce a little anarchy. Upset the established order and everything becomes chaos. I’m an agent of chaos. Oh, and you know the thing about chaos? It’s fair.
e-polytexneio.gr forum ntua all hail ntua
e-polytexneio.gr forum ntua all hail ntua